L’11 de febrer de 2022 es celebra el dia de la Dona i la Nena en la Ciència, per tal de promoure la igualtat de gènere i impulsar les vocacions tecnològiques i científiques entre nenes, joves i dones.  

Setmana de la Dona i la Nena a la Ciència
Setmana de la Dona i la Nena en la Ciencia és un projecte per fomentar l’igualat de gènere en la ciència i la tecnologia.

En el 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’11 de febrer el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, amb el qual per mitjà de diferents accions es pugui potenciar la igualtat de gènere dins de la ciència, tenint en compte els objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Girona se suma a la proposta oferint diferents activitats i xerrades en la Setmana de la Dona i la Nena en la Ciència 2022, que es durà a terme durant del 7 al 12 de febrer orientades a diferents públics, des de nenes fins a dones.  En la realització de les diferents propostes hi participen i col·laboren entitats com l’ajuntament de Girona, l’Institut Català de les Dones, les biblioteques de Girona entre d’altres.

El propòsit  principal és reconèixer i visibilitat el paper de les dones, i els seus èxits, dins de la comunitat científica i tecnològica, trencar els estereotips i rols tradicionals, a més a més de fomentar la participació i inquietuds de dones i nenes dins de l’àmbit STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), on encara està present la bretxa de gènere.

Programa de la Setmana de la Dona i la Nena en la Ciència 2022.

(castellano)

En el 2015 la Asamblea General de las Naciones Unidas declaro el día 11 de febrero como el día Internacional de la Mujer y la Niña en la Ciencia, para promover acciones que puedan potenciar la igualdad de género dentro de la ciencia, teniendo en cuenta los Objetivos de Desarrollo sostenible para la Agenda 2030.

Girona se suma a la propuesta ofreciendo diferentes actividades y conferencian en la Semana de la Mujer y la Niña en la ciencia 2022, la cual se realizará del 7 al 12 de febrero y está orientada a diferentes públicos, desde niñas a mujeres adultas. Las diferentes propuestas participan y colaboran diferentes entidades como el Ayuntamiento de Gerona, el Institut Català de les Dones y las bibliotecas entre otros.

El propósito principal es reconocer y visibilizar el papel de la mujer y sus éxitos dentro de la comunidad científica y tecnológica, romper con los estereotipos y roles tradicionales, además de fomentar con la participación e inquietudes de las mujeres y niñas dentro del ámbito STEAM (ciencia, tecnología, ingeniería y matemáticas), donde todavía se encuentra muy presente la brecha de género.