Athena espai

Athena disposa d’un espai físic i virtual on treballem l’empoderament des de diferents arestes: simbòlica, corporal, social i laboral.

Qui som?

Athena és una associació que té la seu social i fiscal a Olot, capital de la Garrotxa. Comença la seva trajectòria l’any 2018 per donar resposta a les inquietuds i necessitats observades per part de la dona que va donar origen a  l’entitat.

El nostre equip

Un equip multidisciplinar format per dones emprenedores, com tu.
Iolanda Suescun

Iolanda Suescun

Economista feminista. Lideratge Inspirador i Ambaixadora d'Innovació a VIOLANT

Marina Ribas

Marina Ribas

Intraprenedora a VIOLANT. Educadora social. Entusiasta del desenvolupament humà i la innovació social

Judith Noguera

Judith Noguera

Intraprenedora a VIOLANT. Comunicació i màrqueting

Tània Jurado

Tània Jurado

Intraprenedora a VIOLANT. Tècnica en relacions laborals i Agent d'Igualtat

Què fem?

Athena ajuda i acompanya a emprenedores a orientar, definir, projectar i executar els seus models professionals i/o empresarials, en funció dels desitjos, dels projectes de vida i de l’experiència, perquè guanyin confiança i puguin viure del que són i anhelen.

Dona respostes concretes amb serveis de consultoria, ofereix recursos pedagògics i de gestió, així com, formació professional i/o empresarial, individual i/o grupal, específica per a les necessitats de cada projecte.

Per què escollir-nos?

Metnoria Athena

Mentoria Athena

Com a MENTORA, Athena TESCOLTA I ACOMPANYA. Tu expliques la teva historia de vida, el que sents i el què vols ser i el que fer. Revisarem totes les etapes i buscarem la direcció idònia per fer que el teu projecte sigui  viable.

Amb la nostra experiència, T’AJUDA a dissenyar i construir el teu propi model de negoci. Seguint els teus valors i prioritats, així com cuidant de les emocions que sorgeixen durant el procés. 

Athena ha recorregut el mateix camí que tu i per això,  t’oferim les eines i l’estimació necessària per fer realitat el teu objectiu.

Formació àmbit econòmic, Athena

Formació en l’àmbit econòmic i financer amb visió feminista i de gènere

Com a FORMADORA, Athena ET DESCOBREIX i T’EDUCA  en l’Economia Circular, Social i Solidària. Athena t’ofereix tot el coneixement, tant en l’abstracte (teoria i conceptes) com en l’aplicat (tècniques, eines i solucions).

Athena T’ENSENYA a DESCOBRIR I ENTENDRE el teu pla de viabilitat econòmic i financer des de zero. Sabràs interpretar el teu projecte i et donarà seguretat per a la presa de decisions futures. APRENDRÀS molt en poc temps. 

Consultori Athena

Consultori Athena

Com a CONSULTORA, Athena ET RESOL part del procés. Et pot ajudar a resoldre dubtes puntuals, orientar-te i oferir-te serveis específics d’estratègia de negoci una vegada estiguis en actiu.

Per exemple, et fa una anàlisi i nova proposta per millorar i/o buscar noves solucions a  la teva situació econòmica i financera.

Ho fa de forma personalitzada i orientada al Treball per Processos. L’objectiu del TP és la presa de consciència en la diversitat de sensacions, estats i/o experiències amb les que convivim però que, sovint, tendim a marginar o a no posar-hi atenció. Fer espai a tota aquesta diversitat (interna i externa) ens permet tenir una visió més global de qui som i del nostre entorn. D’aquesta manera ens preparem, agafem més confiança i avancem amb més seguretat i perseverança en el camí de l’emprenedoria.

Objectius

Aquests són els objectius dels programes/serveis que es desenvolupen a Athena,
des d’una visió feminista i de gènere i que estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible:

1

Potenciar l’autoocupació i l’ocupació, de dones amb inquietuds emprenedores que es trobin en situació de vulnerabilitat social, laboral i/o professional de la nostra comarca i altres.

2

Acompanyar i ajudar en el creixement personal i professional a totes aquelles persones que,  vulguin generar autoocupació i ocupació, cuidant del benestar de les persones i del seu entorn.

3

Potenciar l’emprenedoria, així com el coneixement i el voluntariat de les estudiants universitàries, per tal de generar noves oportunitats laborals en un marc de cooperació i solidaritat.

4

Afavorir la creació de xarxes de relacions entre projectes, per tal d’ajudar a la creació i sostenibilitat social i professional de la nostra comarca i d’altres de l’entorn.

5

Aportar més valor i coneixement a partir d’aliances entre el sector públic i privat. 

6

Fomentar i fer pedagogia de l’economia circular, social i solidària,  a través dels projectes professionals i/o empresarials que es dirigeixen des de l’entitat

7

Ajudar a potenciar la imatge social dels trets andrògins de la persona emprenedora (p. ex. la creativitat o la innovació), per tal d’afavorir la reducció de la bretxa de gènere en la creació d’empreses.

8

Proposar un canvi de paradigma, en el que prenguin valor determinats trets femenins estereotipats com a valors positius per a l’emprenedoria: la flexibilitat, la lleialtat, la sensibilitat cap a les necessitats dels altres, l’adaptabilitat, etc. (Possiblement, potenciant aquests valors, arribaríem a un sistema econòmic menys destructiu i menys susceptible de patir crisis econòmiques).

9

Fomentar que determinats trets estereotipats com a masculins i desitjables en una persona emprenedora, siguin també desitjables i destacats  en una dona: la seguretat en un mateix, la capacitat de lideratge o el fet d’estar disposat a posicionar-se.

10

Humanitzar l’economia, és a dir, promoure una figura d’emprenedora que respongui al millor de la masculinitat i al millor de la feminitat.

Athena s’alinea de forma directa amb els següents Objectius de Desenvolupament Sostenible:

ODS 3 Salut i Benestar, ODS 4 Educació de Qualitat, ODS 5 Igualtat de Gènere,
ODS 8 Treball decent i creixement econòmic, ODS 10 Reducció de Desigualtats.

On i com treballem?

Athena disposa d’un espai físic i virtual en el qual, les usuàries treballen el seu empoderament des de diferents arestes: simbòlica, corporal, social i laboral. Els programes les ajuden a  generar confiança i aprenentatge, tant individual com col·lectiu, amb l’objectiu final de crear el seu propi model de vida laboral. Tot això, les permet plantejar-se una nova manera d’actuar socialment i laboralment. 

Athena facilita un espai de seguretat i cures on s’experimenten les relacions interpersonals i intrapersonals, en l’àmbit de la creació i desenvolupament del model de vida laboral, amb l’acompanyament del Treball de Processos com a suport.

Amb el Treball de Processos treballem l’empoderament per potenciar les habilitats i qualitats de la dona en el seu àmbit professional o en determinats rols que ocupa, per a la presa de consciència del seu poder personal i facilitar la seva capacitat de gestió i lideratge.

La proposta és, en definitiva, acompanyar la dona en el creixement personal i millorar les seves aptituds personals i professionals per tal que l’empoderi per afrontar i involucrar les seves competències en un marc pro laboral a través de la posada en marxa del seu propi negoci.

Espai físic

Espai virtual amb streaming

Espai e-learning

Valors

Els valors alineats amb l’Economia Circular, Social i Solidària i amb visió feminista i de gènere que defineixen Athena són:
autenticitat, integritat, igualtat, honestedat, transparència, professionalitat, compromís i responsabilitat. 

Els projectes de vida laboral que es desenvolupen amb l’ajuda d’Athena,fomenten un sistema d’organització de recursos que:
permeten la CONCILIACIÓ PERSONAL I FAMILIAR;  promouen la IGUALTAT;
tenen cura de la GESTIÓ MEDIAMBIENTAL; tenen en compte una DISTRIBUCIÓ JUSTA
i un sistema de repartiment de beneficis que aporta SATISFACCIÓ i BENESTAR a totes les parts.