Programes i serveis

Athena ofereix cinc tipus de programes/serveis que es treballen des de la visió feminista i de gènere.

Programa Violant. Athena

Violant

Un projecte d’auto-ocupació per a promoure i empoderar el col·lectiu femení.

Programa G-Indòmita. Athena

G-Indòmita

Un projecte per a dones de la comarca de la Garrotxa demandants d’ocupació que,  per la seva naturalesa indòmita, necessiten ajuda i acompanyament per explorar noves vies d’ocupabilitat o d’inserció.

E-Descobrir

Un projecte orientat a descobrir i a acompanyar-te en l’entorn econòmic i financer del teu projecte de vida laboral.

E-Consulta

Un programa està orientat a emprenedores i/o professionals que ja teniu el vostre projecte de vida laboral en marxa o bé l’esteu creant.

lloguer_directiva

Lloguer directiva

Amb el lloguer temporal de directiva Athena t’ajudem per un temps limitat a complir amb una missió molt concreta o a ajudar-te en una àrea definida.

El programa Violant

Emprenedoria amb visió feminista i de gènere

El projecte pretén promoure i apoderar el col·lectiu femení més vulnerable per diferents motius, per tal de reforçar la seva participació,
tant social com professional, dins el teixit professional i/o empresarial
de la nostra comarca i d’altres, a través de l’autoocupació.

De manera que es promogui la convivència, així com també combatre l’exclusió, marginació i desigualtats que sol afrontar aquest col·lectiu davant nous reptes.

Violant. Programa Athena

Apoderament

Les dones treballen el seu apoderament des de diferents arestes: simbòlic, corporal, social i laboral, en un programa que genera un espai físic i virtual de confiança i aprenentatge col·lectiu, que les permetrà plantejar-se una nova manera d’actuar socialment i laboralment.  

Espai de seguretat

Athena facilita un espai de seguretat i cures on s’experimenten les relacions interpersonals en l’àmbit de l’organització empresarial amb l’acompanyament del Treball de Processos.

Treball de processos

Amb el Treball de Processos treballem l’apoderament , en el que es busca potenciar les habilitats i qualitats de la dona al seu àmbit professional o en determinats rols que ocupa, per a prendre consciència del seu poder personal i facilitar la seva capacitat de gestió i lideratge.

Metodologia

La metodologia és totalment transversal i personal. Per això es treballa amb poques dones, perquè assegurar el compliment d’autoocupació en situació de vulnerabilitat no és fàcil i, la metodologia athena aposta realment pel temps de cures que necessita el col·lectiu femení. Una visió diferent, integradora, emotiva, professional i respectuosa.

Proposta

La proposta d’intervenció en aquest programa està formada per les següents àrees:

Programa Violant

Formació grupal

Acompanyament individual

Acompanyament laboral

Marketing digital

Acompanyamen TIC's

Formació grupal:

Formació en relació a l’ESS, donar coneixement dels ODS i economia feminista, entre altres…per mitjà de dinàmiques de treball compartides. 

Formació específica en Màrqueting i comunicació.

Formació específica de com elaborar i interpretar les finances en femení, així com en l’elaboració del model de negoci d’inici a fi.

A banda de treballar les competències professionals (en aquest cas, l’aprenentatge específic que envolta la creació de projecte empresarial i/o professional), també es treballen i s’acompanyen, en casos necessaris,  les competències base i en tots els casos les competències transversals.

 

Acompanyament individual amb sessions de treball per processos i d'atenció psicològica:

El treball per processos i acompanyament psicològic es combina amb les altres activitats.

 

Acompanyament laboral continu i confecció individual de cada model de negoci:

S’acompanya tots els projectes en la direcció, redactat, creació i desenvolupament del pla d’empresa de cada projecte.

Acompanyament individual en màrqueting digital.
Acompanyament TIC's i altres, per part de les estudiants universitàries.

S’assignarà una noia estudiant universitària d’últim curs que acompanyi la dona en el disseny, elaboració, etc… de cada projecte femení. Amb l’objectiu d’aportar valor, coneixement i aliances entre el sector públic i el privat.

El programa G-Indòmita

Nous relats laborals  amb visió feminista i de gènere

G-Indòmita està dirigit a dones de la comarca de la Garrotxa demandants d’ocupació que, després d’intentar ocupar-se per compte d’altri sense èxit i  per la seva naturalesa indòmita, necessiten ajuda i acompanyament específic per explorar noves vies d’ocupabilitat o d’inserció.

Especialment dirigit a dones residents en poblacions o territoris en els quals l’accés a recursos més transversals es fa més difícil.

G- Indòmita. Nous relats laborals amb visió feminista i de gènere

1 any d’acompanyament

G-Indòmita  és un programa de durada anual que ofereix acompanyament amb sessions individuals i tallers grupals.

 Empoderament, acompanyament, formació i facilitació d’ eines per a que tinguis una sortida professional i/o laboral digna, en benefici de tu mateixa i del territori.

Autoocupació

Potenciem l’autoocupació i/o l’ocupació de dones de territori rural i/o urbà de la Garrotxa, amb inquietuds emprenedores, que es trobin en situació de vulnerabilitat social, laboral i/o profesional.

Aprendràs molt en poc temps i guanyaràs confiança en tu mateixa i en el teu entorn.

Relacions interpersonals

Tot i que l’atenció és personalitzada, G-Indòmita t’ofereix un espai de seguretat i cures on experimentaràs les relacions interpersonals en l’àmbit de l’organització empresarial amb l’acompanyament del Treball de Processos.

Treball de processos

Amb el Treball de Processos es treballa i acompanya l’apoderament, es busca potenciar les habilitats i qualitats de l’emprenedora en el seu àmbit professional o en determinats rols que ocupa. Prendràs consciència del teu poder personal i facilitarem la teva capacitat de gestió i lideratge.

Metodologia

Disposaràs d’un espai físic i/o virtual en moment present amb connexió streaming en el que qual podràs treballar sola i/o compartint netwoorking amb altres participants.

 Si per motius de conciliació o altres no pots assistir a les sessions, disposaràs d’aquestes sessions en streaming per seguir-les en directe des de qualsevol lloc i/o per poder-les seguir més tard en diferit.

Oferim una metodologia pròpia per tal d’ajudar-te a trencar amb els temuts sostres i parets de vidre i afavorir, d’aquesta manera, l’èxit personal i professional de la dona i, a la vegada, acostar el sistema social i econòmic cap a un model menys patriarcal, igualitari i sostenible.

La metodologia és totalment transversal i personal. Per això es treballa amb poques dones, perquè assegurar el compliment d’autoocupació i ocupació en situació de vulnerabilitat  no és fàcil. Tenim una visió que parteix de posar la persona en el centre: integradora, afectiva, respectuosa i professional.

Sinèrgies

Et podràs beneficiar de les sinergies i col·laboracions que es faciliten en aquests entorns de treball.

Proposta

Un programa anual format per les següents fases de treball individual i tallers grupals :

Programa G-Indòmita

Entrevista inicial

Sessions individuals

Itineraris d'autoocupació i ocupació

Treball de processos

Tallers grupals

Entrevista inicial

 Entrevista inicial d’una hora i mitja amb la usuària derivada del SOC Garrotxa (o d’altres entitats o organismos) per posar-nos en context i i fer una valoració inicial, i a partir de la diagnosi establir un itinerari.

 

Sessions individuals

Sessions individuals, de 3 hores de durada, en les quals treballarem a partir de les històries de vida, l’autoconeixement i la consciència del viscut, en relació amb les competències base, tècniques i transversals.

Això ens  permetrà definir aquell itinerari d’ocupabilitat més adient a les teves necessitats i voluntats.

Aprendràs i  coneixeràs les teves habilitats, potencialitats i vulnerabilitats.

 

Treball en funció de l'itinerari de cada dona (autoocupació i/o ocupació per compte d'altris

En aquesta fase de treball es dediquen un total de 22 hores d’atenció i acompanyament individual al llarg de l’any.

En el cas de l’autoocupació  treballem la creació i la viabilitat de la teva idea a partir del Canvas propi de l’entitat.

En el cas de l’ocupació, les sessions individuals s’orienten a fer un acompanyament personalitzat de recerca de feina i de recursos disponibles a nivell de territori: aprendràs habilitats informàtiques i de cerca per trobar recursos útils i fer consultes o conèixer el territori, entre d’altres.

Treball de processos individual

Realització d’una hora de treball de processos individual, orientada al lideratge i l’empoderament laboral, adaptada a cada un dels itineraris.

Tallers grupals
  1. Taller de 3 hores de competències digitals orientades a l’autoocupació.
  2. Taller de 3 hores de Treball de Processos grupal amb la intenció de reforçar l’autoestima i generar espais de coneixement que puguin reforçar la creació d’aliances.
  3. Taller de 3 hores per aprendre sobre la gestió de marca personal orientada a l’autoocupació.
  4. Taller de 3 hores d’economia domèstica orientada a l’economia feminista professional i/o empresarial.

El programa e-Descobrir

Aquest programa està orientat  a descobrir i a acompanyar-te en l’entorn econòmic i financer del teu projecte de vida laboral.

És per a tu si…

És per a tu si ets una emprenedora, professional, empresària, estudiant o simplement t’interessa explorar i aprendre l’entorn econòmic i financer. Pots ser que tinguis el teu pla laboral o no, o bé, ja estàs treballant del que més desitges però, necessites explorar i entendre de manera fàcil el teu projecte des d’una visió feminista.

Si necessites confiança per interpretar les teves finances per tal que puguis prendre decisions encertades, i créixer entre altres … pots fer un curs de finances amb Athena.

Si vols aprendre a  implantar un sistema de comptabilitat de gestió amb visió de gènere.

Si vols descobrir el cost real dels teus productes i/o serveis per tal de fixar preus de venda adequats.. pots fer cursos de comptabilitat de costos.

Programes

El programa e-Descobrir consta de  7 programes diferents de 32 hores cadascun i dirigit a un màxim de 6 participants.

Programa E-Descobrir

Formació i acompanyament

Presencial i a distància

Entorn de cures i facilitació

Programes a mida

R

Eines gratuïtes i descomptes adicionals

2 mesos de formació i acompanyament

La durada de la formació/acompanyament és durant 2 mesos.

Desenvolupament presencial i/o a distància

El desenvolupament de la formació i acompanyament el pots fer presencialment a l’espai físic d’Athena o si ho prefereixes o per la distància no és possible, et podràs connectar en directe via streaming i seguir-nos des de el teu espai.

 

ENTORN DE CURES I FACILITACIÓ

Athena treballa en un entorn de cures i facilitació. Això, entre altres coses, vol dir respectar i acompanyar en totes aquelles limitacions de manera que, ajudin a la flexibilitat i compliment de l’objectiu.

Per exemple:  poder conciliar. Et facilitem un sistema de formació amb connexió streaming perquè puguis formar-te i treballar des de casa.

En funció del perfil i necessitats podràs participar en els següents programes:

1/La comptabilitat de gestió amb visió de gènere. Què és i com pot beneficiar-me?

2/Finances en femení des d’Athena

3/Entorn econòmic i financer de les cooperatives.

4/Ets empresària individual o professional independent? Fem el pla econòmic i financer.

5/Ets del sector serveis ? T’interessa descobrir el cost dels teus serveis?.

6/Entorns tecnològics/industrials ? T’ ensenyem el sistema de  costos pel sistema ABC.

7/ I si pertanys al sector comercial? Potser apliquem costos complets per seccions?

Si a més d’aquests programes vols definir-ne un altre d’acord a les teves circumstàncies, en parlem.

Eïnes gratuïtes de treball

 A banda, una vegada acabis el programa t’enduràs de forma gratuïta una plantilla Excel perquè puguis treballar i anar descobrint  l’entorn econòmic i financer del teu projecte.

Descomptes adicionals

Si participes en dos o més programes tindràs un 10% de descompte addicional.

El programa e-Consulta

Aquest programa està orientat a aquelles emprenedores i/o professionals que ja teniu el vostre projecte de vida laboral en marxa o bé l’esteu creant.

És per a tu si…

Aquest servei és per a tu si necessites que t’ajudem a desenvolupar el teu pla econòmic i financer. Potser busques solucions concretes, tens dubtes específics i necessites orientació.

També, t’ajudem i acompanyem en la resolució i en la gestió de tots aquells dubtes, inquietuds, requeriments, necessitats de qualsevol tipus que tinguin a veure amb el vostre projecte.

Sessions i preus

De 1 sessió a 8 sessions l’any 60€(iva inclòs)

De 9 sessions a 20 sessions l’any 55€

De 21 sessions a 44 sessions l’any 50€

De 45 sessions a 88 sessions l’any 45€

 

Oferim un mínim de 1 paquet de 8 hores de consultoria a l’any

Lloguer temporal de directiva Athena

T’ajudem per un temps limitat a complir amb una missió molt concreta o a ajudar-te en una àrea definida.

Visió i camí

Athena té una visió experimentada, objectiva i desapassionada dels reptes i problemes dels entorns laborals i professionals.

Som dones que hem recorregut el mateix camí que tu, amb encerts i errors necessaris, que han fet possible trobar les solucions adequades.

Què ens diferencia d’altres? El do de lideratge emocional que fa que connectem amb les persones.

El primer i principal repte passa pel lideratge i la cultura que vols que et representi en el teu projecte de vida laboral.

En què et pot ajudar Ahena?

Control de gestió

T

Estudi de nous projectes

Substitució temporal

R

Descomptes adicionals

Control de gestió: La comptabilitat, fiscalitat i la gestió laboral

La comptabilitat, fiscalitat i la gestió laboral son conceptes numèrics que en si mateixos no ens aporten gaire a la nostra gestió diària ni a la presa de decisions abans no ens generin problemas.

Per això et proposem el  CONTROL DE GESTIÓ, perquè a través de les dades comptables, fiscals i laborals definirem indicadors que t’ajudaran a que puguis prendre decisions de millora, de canvi i/o noves oportunitats.

I no menys important, ho farem fàcil, entenedor i amb mirada feminista perquè aporti valor a totes.

 

Estudi de nous projectes emprenedors o modificació de l’actual.

 

 

Substituir-te temporalment per motius de baixa i/o altres

Substituir-te temporalment per motius de baixa i/o altres perquè puguis estar tranquil·la i no deixis sense atendre els teus compromisos clau o bé poder supervisar la gestió de la teva organització.

Descomptes adicionals per formar part de la comunitat Athena

 SI FORMES PART DE LA COMUNITAT ATHENA TINDRÀS, A MÉS DELS DESCOMPTES PROPIS DE CADA PROGRAMA I/O SERVEI, UN DESCOMPTE DEL 10% ADICIONAL. Podràs beneficiar-te d’un 20% de descompte total.