Iolanda Suescun

No existeix cap projecte rentable, si al final no ens condueix
a la plenitud i satisfacció personal i col·lectiva. 

¿Vols viure i treballar del que més desitges?

Ja fa 20 anys que compagino la feina de gestió empresarial amb la de docent i investigadora perquè crec que és un valor afegit per a mi i per ambdues professions.

A vegades, quan estic oferint una classe d’emprenedoria i economía a la universitat o estic oferint una conferència i fins i tot quan acompanyo a emprenedores en el seu inici, moltes persones del meu entorn es sorprenen que una economista com jo introdueixi en el discurs econòmic termes com felicitat, amor, motivació, empatía, justicia, integritat, honestedat, desitjos, esperança, beneficis socials, conciliació…

Al principi pensen: Però què té a veure això amb saber si el negoci que volem fer és viable o no? De què estem parlant? de números o de filosofía?

I tu, què en penses?

Et vaig a explicar una part de la meva historia personal, la qual va suposar un abans i un després en la meva vida profesional.

L’estiu de l’any 2006, el meu fill Amat tenia dos anys acabats de fer, vaig finalizar, com a ponent, un curs de Postgrau en Direcció Financera i Comptable amb un client. Al cap d’uns dies em van posar en contacte amb un grup de tres empreses i vaig fer tractes amb ells. Suposava un gran repte per a mi.

Aquest client, a l’estiu del 2010, després de 4 anys portant la gerència comptable, financera i de rrhh del grup, treballant com si les empreses fossin meves, sense vacances, amb molt d’estrés…, però amb molt entusiasme, professionalitat i rigorositat, em va cridar al despatx per fer-me una oferta que, segons ell, no podria rebutjar.

companya

Em va dir que em volia treballant per a ell de manera exclusiva i que, per tant, havia de deixar de fer les classes i cursos que en aquell moment estaba fent per pocs clients ja que la feina de gerent m’ocupava tot el temps i més.

Quant vols cobrar? Tria el teu sou. Em va posar un xec en blanc sobre la taula del despatx.

Pensa-t’ho uns dies i m’ho dius.

En aquell precís instant el temps es va aturar i van venir a la meva memòria tots els episodis  i /o situacions d’assetjament, vulnerabilitat i menyspreu personal i laboral que havia viscut en alguns casos des de la meva incorporació al mon laboral.

 

I de cop, després de molts anys de sentir un cert malestar físic i emocional que no sabia identificar, va aflorar una pau, lleuregesa, claredat i força interior com mai abans havia experimentat. Crec que no havien passat més de 2 segons que ja havia prés la gran decisió: deixava aquesta feina amb un molt bon sou (imagineu, xec en blanc) per quedar-me amb quatre classes amb uns ingresos de 400€ mensuals i amb un nen de 6 anys.

L’invisible durant anys es va fer visible en un instant. Vaig entendre que tot el patiment i camí que jo havia viscut era l’assaig que m’havia de servir per arribar a ser feliç treballant del que més desitjava.

Era conscient del significat de “sostre de vidre” però no va ser fins aleshores que em vaig adonar del que volia dir “pared de vidre”.

Per un costat, tenia pors i inseguretats internes i no resoltes que invisibilitzaven el camí que havia de prendre per avançar en l’autoocupabilitat  i per un altre, no acabava de trovar un acompanyament efectiu i afectiu alhora.

 

VOLIA VIURE I TREBALLAR DEL QUE JO MÉS ANHELAVA ESSENT FELIÇ. VOLIA AJUDAR I ACOMPANYAR A EMPRENEDORES COM JO A DISSENYAR I DESENVOLUPAR EL SEU MODEL DE VIDA LABORAL.

 

Jo era i sóc feliç ajudant i acompanyant a dones emprenedores a definir, projectar i executar el seu projecte de vida laboral afí als seus valors i experiència perquè guanyin confiança i puguin viure del que són i del que desitgen.

Sóc la Iolanda Suescun,
mentora, consultora i formadora de emprenedores amb visió feminista i de gènere fundadora d’Athena.

Ofereixo

Ofereixo els serveis de mentoria, consultoria i formació en disseny, desenvolupament i execució de models laborals d’autoocupació per a emprenedores que vulguin empoderar-se i créixer en el seu desenvolupament personal i profesional.

Mentoria

Com a mentora t’acompanyo en el teu camí. Amb la meva experiència t’ajudo a dissenyar i construir el teu propi model de treball. Projecte afí al teu model de vida, valors i prioritats, així com també cuidant de les teves emocions.

Consultoria

Com a consultroa et puc ajudar a resoldre dubtes o bé, acompañar-te en la resolución d’alguna o algunes de les etapes del procés.

Formació

Com a formadora t’oferixo i t’ajudo a descubrir tot el meu coneixement, tant en abstracte (teoria i conceptes) o aplicat (tècniques,eines i solucions).

Recorregut

He recorregut el mateix camí que tu i per això puc oferir-te les eines i afecte necessari per fer realitat el teu objectiu.

T’escolto i t’acompanyo

 Díga’m el que sents i com ho faries, revisem totes les etapes i fem créixer el projecte fins fer-lo realitat.

Et resolc part del procés

Per exemple, et confecciono el pla econòmic i financer.

T’ensenyo a descobrir

Com dissenyar, crear i interpretarel teu propi model de vida laboral. APRENDRÀS MOLT en poc temps.